top of page

SELF ASSESSMENT

Op deze pagina zal ik uitwerken op welk niveau ik momenteel zit aangaande de Sportkunde competenties. Ik heb bewust gekozen om de nieuwe Sportkunde competenties te gebruiken in plaats van de SGM-competenties. Dit heb ik gedaan, omdat ik in het vierde jaar op deze competenties zal worden beoordeeld. Ik zal per competentie aangeven of ik op niveau A, B of C zit. Hierbij is dus meteen te zien welke competenties ik al voldoende heb ontwikkeld en welke competenties ik in het vierde jaar nog moet ontwikkelen om tot het gewenste niveau te komen

1. Professionele sportkundige identiteit

1.1 Reflecteren en sportbewustzijn

Niveau C

Deze competentie heb ik voornamelijk ontwikkeld tijdens de SLB-gesprekken in de afgelopen jaren. Door kritisch naar mezelf als persoon en naar mijn functioneren te kijken en ook door feedback te vragen kan ik gemakkelijk leerdoelen opstellen en een plan maken om deze leerdoelen te ontwikkelen. Ik ben ook in staat om deze leerdoelen met een kritische blik te evalueren en te bepalen of ik deze leerdoelen heb behaald. Ook maak ik elk jaar een competentiescan om overzichtelijk te maken in hoeverre ik mij heb ontwikkeld op de SGM competenties.

 

1.2 Professionele attitude

Niveau C

Deze competentie heb ik ontwikkeld door zoveel mogelijk vooraan te gaan staan in de groep. Ik was voor anderen vaak een aanspreekpunt, wat aangeeft dat ik vaak werd gezien als een verantwoordelijk persoon die zijn zaken goed voor elkaar heeft. Als ik de peerassessments teruglees, kan ik concluderen dat ik wordt gezien als iemand die graag de leiding neemt en zorgvuldig te werk gaat. Daarnaast streef ik er altijd naar om me zoveel mogelijk, maar ook heel gericht te ontwikkelen. Dit is te zien in onder andere de capita selecta die ik heb gekozen. Ik heb gekozen voor netwerken, omdat ik in september naar het EASM congres in Bern ga. Ook weet ik dat ik weinig met ondernemerschap ga doen in de toekomst, waardoor ik bewust heb gekozen voor een capita selecta die dat wel doet. Zo kan ik mij hier nog goed op ontwikkelen

 

1.3 Loopbaanontwikkeling en beroepsvorming

Niveau C

Ook deze competentie heb ik voornamelijk ontwikkeld tijdens de SLB lessen in de afgelopen 2,5 jaar. Een voorbeeld hiervan is dat ik voor mezelf een concreet plan heb gemaakt om uit te zoeken welk uitstroomprofiel ik ga doen. Ik heb mij zo breed mogelijk georiënteerd op alle uitstroomprofielen die mij interessant leken. Vervolgens heb ik de voor- en nadelen tegen elkaar afgewogen om tot een beslissing te komen.

 

Daarnaast ben ik continu bezig met het ontwikkelen van mijn sportkundige identiteit. Ik ben bijvoorbeeld in het afgelopen jaar steeds actiever geworden op LinkedIn en ben heb heel bewust gewerkt aan het opbouwen van mijn netwerk. Ik heb mij aangemeld voor het EASM congres, zodat ik ook daar mijn netwerk kan uitbreiden en mijn gezicht kan laten zien bij de grote namen in de sportwereld. 

​

2. Handelt Methodisch en evidence informed

2.1 Methodisch handelen

Niveau C

Tijdens de stage in jaar 3 bij De Verenigbare Club was ik in de functie van vrijwilligersmakelaar. Voorheen werd er door De Verenigbare Club gewerkt door simpelweg te bellen en te kijken of er iemand vrijwilligerswerk wilde gaan doen. Ik heb ervoor gezorgd dat er een systeem in kwam waarmee mensen zo efficiënt mogelijk werden benaderd. Dit zorgde ervoor dat mensen niet meerdere keren werden gebeld voor een bepaalde functie.

​

Ook heb ik er mede voor gezorgd dat er een vrijwilligersspreekuur in de sport werd georganiseerd bij Link050. Hierbij konden mensen geheeld vrijblijvend langskomen om gesprekken aan te gaan, vragen te stellen en te solliciteren naar een vrijwilligersfunctie.

​

2.2 Kenniswerker

Niveau B

In jaar 3 van de opleiding was ik actief in een zogenaamde Community of Practice (COP). Deze Community droeg de naam “sociaal-maatschappelijke kracht van sport”. Met deze COP was het de bedoeling dat er zoveel mogelijk kennis dat werd opgedaan uit het werkveld, werd gedeeld met de buitenwereld en andere belanghebbenden. In deze COP heb ik erg veel energie gestoken in het maken van een blog. Deze blog is te zien op http://sporthuddle.nl/?p=1726 .

​

Daarnaast heb ik ook een stuk geschreven over de nieuwe wet- en regelgeving op het gebied van bescherming persoonsgegevens. Dit vloeide voort uit een vraag van een sportvereniging die zich zorgen maakte over de wedstrijd verslagen die zij regelmatig online zetten. Ik heb hiervoor een klein onderzoekje gedaan naar de nieuwe regels die in deze wet staan. Ik heb hiervoor een stuk geschreven en dit gedeeld op de Facebook pagina van De Verenigbare Club. Ik heb niet een duidelijke conclusie verbonden aan dit onderzoekje, maar door het onder de aandacht te stellen deel ik in ieder geval de wetenschap dat er veranderingen aan zitten te komen en dat sportverenigingen zich goed moeten inlezen in deze nieuwe veranderingen.

​

Uiteindelijk denk ik dat er meer winst te halen viel uit de COP. In het vierde jaar ga ik een interne minor volgen, waardoor ik mij wederom in een COP ga werken. Zo kan ik deze competentie nog verder ontwikkelen tot niveau C. 

​

3. Werkt samen in teams en netwerken

3.1 Samenwerken

Niveau C

Om deze competentie te ontwikkelen heb ik op vele manieren samengewerkt met andere mensen. Zo heb ik samengewerkt met andere stagiaires om ideeën uit te wisselen. Ook is er een samenwerkingsverband ontstaan met een andere organisatie, namelijk; Link050. Deze samenwerking is tot stand gekomen nadat ik erg veel vacatures in kaart had gebracht, die zij op de website zouden moeten plaatsen. Omdat dit voor hen erg veel werk was, heb ik deze taak op mij genomen. Als tegenprestatie kon ik gebruik maken van de database van Link050 om heel gericht potentiële vrijwilligers te zoeken voor bepaalde vacatures. Een tweede tegenprestatie was dat ik in hun pand kon zitten met een eigen werkplek en zodoende het vrijwilligersspreekuur gestalte kon geven.

 

3.2 Netwerken

Niveau B/C

Met deze competentie ben ik erg nadrukkelijk bezig geweest. Ik heb mij onder andere opgegeven om naar het EASM congres in Bern te gaan. Ik ben een van de gelukkigen die is uitgekozen om dit congres te bezoeken. Tijdens dit congres komen erg veel grote namen uit te sportwereld bijeen, waardoor dit een uitgelezen mogelijkheid is om een netwerk op te bouwen. Om goed beslagen ten ijs te komen op dit congres, heb ik mij opgegeven voor de Capita Selecta “Netwerken in de Sport”. Dit vak staat volledig in het teken van netwerken en geeft mij handvaten waarmee ik mijn netwerk skills kan ontwikkelen. Pas als ik hier interessante mensen heb toegevoegd aan mijn netwerk kan ik beoordelen of ik op niveau B of C zit

 

Ik ben ook bij een aantal bijeenkomsten geweest van onder andere de Provincie Groningen. Bij deze bijeenkomst waren er onder andere wethouders van de Gemeente Groningen en beleidsbepalers van Huis voor de Sport Groningen aanwezig.

 

Een ander voorbeeld waar ik mijn netwerk voor heb gebruikt is bij het regelen van een stage voor jaar 4. Een bekende van mij is keeperstrainer bij FC Groningen, waardoor hij erg korte lijntjes heeft binnen de organisatie. Ik heb hem gevraagd of hij een balletje voor mij wilde opgooien, nadat ik een mail had gestuurd ter sollicitatie. Inmiddels ben ik aangenomen voor deze stage

 

3.3 Profileren

Niveau C

Ik heb gedurende de stage in jaar 3 met vele mensen gesproken. Dit waren mensen die zichzelf vertegenwoordigden, zoals (potentiële) vrijwilligers, maar ook mensen die organisaties vertegenwoordigden. Door met veel van deze mensen in gesprek te gaan en hiermee dus een netwerk op te bouwen, kon ik informatie inwinnen dat ten goede kwam aan de stage organisatie. Zo heb ik op vaak met de locatiemanager van Link050(Rein de Vries) gepraat. Hij kon mij met diverse vraagstukken op weg helpen, omdat zij al veel ervaring hebben met het benaderen en plaatsen van vrijwilligers. Hij was ook aanwezig bij de meedenksessie van de Provincie Groningen en via hem ben ik met andere mensen in contact gekomen die mij konden helpen met vraagstukken.

​

4. Communiceert optimaal

4.1 Empathisch communiceren

Niveau C

De stage in jaar 3 heeft mij ontzettend geholpen bij het ontwikkelen van deze competentie. Een van de voorbeelden was te zien tijdens een bemiddelingsgesprek tussen een sportvereniging en een potentiële vrijwilliger. Tijdens het gesprek bleek dat de wensen van beide partijen een eindje uit elkaar lagen. Door goed te luisteren en de wensen van beide partijen in acht te nemen en vervolgens diverse andere opties te benoemen, kwamen de vereniging en vrijwilliger steeds dichter tot elkaar, waardoor het uiteindelijk toch tot een samenwerking is gekomen.

​

4.2 Correct taalgebruik

Niveau C

Communiceren is, naar mijn mening een sterk punt van mij. Dit komt onder andere naar voren in de persoonlijke mail die naar potentiële vrijwilligers is gestuurd. Ondanks dat dit een standaard mail was, kreeg ik veel e-mails terug waarin ik persoonlijk werd bedankt voor het zoeken naar een werkplek. En die persoonlijke benadering was een van de dingen waar ik bij het plaatsen naar streefde.

 

Daarnaast ben ik met een erg grote diversiteit aan mensen in aanraking gekomen. Ik heb gesprekken gehad met nieuwkomers, mensen in de bijstand, besturen van sportverenigingen, beleidsbepalers, ondernemers en diverse andere organisaties. Al deze doelgroepen vragen om een andere manier van benaderen. Ik denk dat me dit heel goed gelukt is. Ook gezien de beoordelingsformulieren die Patrick heeft ingevuld, waarin hij aangeeft dat ik erg goed communiceer.

 

De manier waarop ik correct communiceer is ook terug te zien in de COP. Ik werd vaak gebruikt als aanspreekpunt om vragen te beantwoorden. In de peer assessments komt naar voren dat ze vinden dat ik erg helder en duidelijk communiceer en dat de manier waarop dit gebeurt als zeer prettig wordt ervaren.

 

4.3 Communicatie middelen en applicaties

Niveau C

Om een professionele communicatie tegenover externe partijen te realiseren, heb ik een persoonlijk e-mailadres gekregen van De Verenigbare Club. Hier heb ik al vrij snel om gevraagd, omdat ik richting het werkveld zo professioneel mogelijk wil overkomen. Daarnaast hebben we onderling erg veel met Google Drive gewerkt om informatie uit te wisselen. Dit werkte erg prettig, omdat iedereen belangrijke documenten kan uploaden. Hierdoor is het erg overzichtelijk wie wat voor soort informatie deelt en waarom dat wordt gedeeld.

 

Daarnaast ben ik ook steeds vaker gebruik gaan maken van een digitale agenda. Een papieren agenda werkt bij mij simpelweg niet prettig. Tegenwoordig heb ik al mijn afspraken in mijn digitale agenda staan, waardoor ik een stuk meer rust in mijn hoofd heb. Het inplannen van afspraken gebeurt bij mij ook steeds vaker via de digitale weg, zoals de outlook agenda. Tijdens dit schooljaar heb ik uitgezocht hoe dit werkt.

​

5. Handelt adequaat in een internationale en interculturele omgeving

5.1 Betrokkenheid en sensitiviteit

Niveau C

In het afgelopen halfjaar heb ik met veel sportverenigingen gesproken. Veel van deze sportverenigingen hadden te kampen met een bepaald probleem waar zij geen antwoord op wisten. Ik ben verschillende keren met hen in gesprek gegaan, om ze een aantal handvaten te bieden en een nieuwe kijk op de situatie te geven. Dit kwam onder andere naar voren tijdens de creatieve sessie die werd georganiseerd in samenwerking met “Op Scherp” en tijdens de meedenksessie die werd georganiseerd vanuit de Provincie Groningen. Tijdens deze sessies ben ik niet alleen het gesprek aangegaan, maar ook in discussie gegaan. Wat ik erg leuk vond om te zien, was dat ik niet werd behandeld als “zomaar een student”, maar vooral als iemand die serieus werd genomen en waar naar werd geluisterd. Ik merkte dit vooral tijdens de sessie vanuit de Provincie Groningen, waarin ik mijn betrokkenheid en mijn mening uitte bij het beantwoorden van enkele algemene vraagstukken. Veel van de antwoorden die ik gaf, werden door mijn groepje geopperd in de grotere groep.

 

5.2 Interculturaliteit
Niveau B

Ik heb diverse gesprekken gehad met nieuwkomers in het afgelopen halfjaar. Deze mensen zijn slechts een paar jaar in Nederland en zij beheersen de taal nog niet goed. Ik heb met een aantal van deze mensen een interview gehouden, waarmee ik heb geprobeerd ze een gevoel te geven dat ze meetellen in Nederland. Een voorbeeld hiervan is Mohammad. Hij deed zijn taalstage bij De Verenigbare Club, waardoor hij een aantal klusjes voor ons kon doen. Zo heeft hij mij geholpen met de opmaak van het format van “de ideale sportvereniging” en heeft hij geholpen met het maken van een filmpje over De Verenigbare Club.

​

6. Handelt verantwoord en toont betrokken burgerschap

6.1 Ethiek

Niveau C

Om zo ethisch verantwoord mogelijk te werken, is er een bepaalde houding vereist. Deze sensitieve houding heb ik tijdens alle plaatsingen zoveel mogelijk in acht genomen. Een voorbeeld hiervan is te zien bij het intakegesprek van Anna Zavialova, een Oekraïense vrouw die graag het penningmeesterschap bij een voetbalvereniging op zich wil nemen. Omdat zij een alleenstaande moeder van twee jonge kinderen is, is het voor haar onmogelijk om overdag veel weg te zijn. Omdat ik het idee had dat zij erg geschikt was voor deze functie, heb ik geregeld dat zij haar werkzaamheden kan uitvoeren wanneer het haar uitkomt. Door dit standpunt in te nemen hield ik rekening maar haar belangen en kwamen we tot een oplossing die voor elke partij wenselijk was.

 

6.2 Burgerschap

Niveau C

Na een bepaald gesprek met een sportvereniging, werd ik getipt over het feit dat de wet bescherming bijzondere persoonsgegevens ging veranderen. Deze sportvereniging maakte zich zorgen over de fotoverslagen die zij altijd maken van wedstrijden. Naar aanleiding van dit gesprek ben ik op onderzoek gegaan naar deze veranderende wet. Ik heb dit stuk laten publiceren op de Facebook en LinkedIn pagine van De Verenigbare Club. Hiermee probeerde ik clubs te waarschuwen voor een actuele en aanstaande verandering.

 

Een ander thema waar ik mee bezig ben geweest is de signalering van kindermishandeling bij sportverenigingen. Hierover ben ik in gesprek geweest met de GGD. Zij wilden een voorlichtingsavond organiseren, terwijl ik aan een heel andere setting zat te denken. Een verdere samenwerking met de GGD is daarom niet van de grond gekomen, maar voor de toekomst is De Verenigbare Club wel van plan om hier enige rugbaarheid aan te gaan geven doormiddel van een campagne. 

 

Tevens heb ik in samenwerking met de COP een aantal interviews gehouden. De belangrijkste vraag uit deze interviews was “wat heeft dit project voor invloed op uw leven gehad”. Aan de hand van dit maatschappelijke gegeven, is er een conclusie geschreven over de impact van de kracht van sport op de maatschappij

​

7. Onderzoekt en ontwerpt het sport- en beweegaanbod 

7.1 Vraagdiagnose

Niveau C

Om bij de stage organisatie een specifieke beroepssituatie te verbeteren heb ik een format gemaakt waarmee inzichtelijk is gemaakt welke functies er allemaal mogelijk zijn binnen een sportvereniging. Dit format is gemaakt in samenwerking met Patrick en informatie vanuit diverse sportverenigingen. Deze input heb ik bij elkaar gezet en op basis daarvan heb ik het format gemaakt dat dient als handvat voor het openzetten en invullen van vacatures.

 

Daarnaast heb ik in samenwerking met de COP gekeken naar de invloed van sport op het maatschappelijk functioneren van mensen. Er zijn meerdere interviews gehouden onder de doelgroepen die binnen de COP worden bediend. Op basis van de informatie hieruit heb ik een conclusie geschreven en vervolgens is er een advies geschreven waarin staat beschreven wat er volgens ons nodig is om de sport nóg beter te kunnen inzetten als middel voor participatie.

 

7.2 Meten en ontwerpen

Niveau B

Om het invullen van vacatures zo inzichtelijk mogelijk te maken, heb ik een format gemaakt waarin sportverenigingen een openstaande vacature kunnen invullen. Dit format komt om de website van De Verenigbare Club te staan, zodat dit format makkelijk te vinden is voor sportverenigingen. Als zij dit formulier correct invullen, kost het voor De Verenigbare Club erg weinig tijd om deze vacature online te zetten. Vervolgens is het, met behulp van de database van Link050 erg makkelijk om een geschikte vrijwilliger te vinden.

 

7.3 Testen en creëren van impact

Niveau B

Bovenstaande producten (voor de openzetten van een vacature en het format dat alle functies in kaart breng) worden getoetst bij onder andere HFC’15 en Velocitas 1897. Ik ben hier zelf in mindere mate bij betrokken geweest. Daarom denk ik dat ik deze competentie nog wat verder zou kunnen ontwikkelen. 

​

8. Organiseert, positioneert en begeleidt projecten en programma’s t.b.v. sport en bewegen

8.1 Organiseren

Niveau B

In jaar twee heb ik tijdens de stage bij de Alumnivereniging Sportmanagement in opdracht van Wilco de Roos een cursus aangeboden voor mensen die mee wilden doen aan de HBO fietstocht, maar zelf vonden dat ze nog niet goed genoeg getraind waren. Ik heb hierbij een progressief trainingsschema van 7 weken voor ieder individu op maat gemaakt. Zo kon iedere deelnemer trainen op zijn/haar eigen niveau. Zelfs de deelnemer met hartproblemen. 

 

Ik ben van mening dat ik deze competentie nog niet voldoende heb ontwikkelt. Deze competentie zal ik in het komende jaar gedurende mijn stage bij FC Groningen verder gaan ontwikkelen

​

8.2 Begeleiden en stimuleren

Niveau B/C

Deze competentie heb ik in principe ontwikkelt tijdens alle gesprekken en plaatsingen die ik met vrijwilligers heb gehad. Wanneer zij bij mij aankloppen dat zij vrijwilligerswerk willen gaan doen bij een sportvereniging, dan regel ik de rest. Ik begeleid deze persoon dan tot dat ze worden aangenomen in de functie. Vanaf dat moment moet de vrijwilliger zelf invulling gaan geven aan deze functie. Door deze mensen een vrijwilligersplek aan te bieden, kunnen zij ook gaan sporten. Hierdoor worden sport en participatie tegelijk gestimuleerd.

 

Deze competentie heb ik een groot deel ontwikkelt tot niveau C. Volgend jaar ga ik bij FC Groningen echter nog verder werken aan deze competentie, zodat het niveau helemaal tot niveau C zal worden ontwikkelt.

 

8.3 Positioneren en marketen

Niveau C

Tijdens de stage ben ik met zoveel mogelijk mensen in gesprek gegaan en verteld over De Verenigbare Club. Sommige sportverenigingen kende de organisatie nog niet. Mede doordat ik actief contact met deze verenigingen opnam, is de naamsbekendheid gegroeid. Daarnaast heb ik voor een vergroting van de naamsbekendheid gezorgd dankzij de blog van de COP op Sporthuddle. Ik heb deze gedeeld op mijn LinkedIn pagina en op mijn Facebook pagina. Deze blog is inmiddels meer dan 200 keer bekeken.

 

Doormiddel van het gebruikt van social media zal ik deze competentie in het komende schooljaar nog verder ontwikkelen tijdens mijn stage bij FC Groningen. 

​

9. Managet en leidt de werkprocessen van een sport- en beweegorganisatie en is daarin ondernemend

9.1 Managen

Niveau

 

9.2 Ondernemen

Niveau C

Om deze competentie te ontwikkelen, heb ik de Capita Selecta “Innovatief en maatschappelijk verantwoord ondernemen in de sport” gedaan. Tijdens deze cursus heb ik een opzet bedacht waarbij er een mogelijkheid tot samenwerking wordt opgezet met een commerciële organisatie. Hier zit een verdienmodel aan vast, zodat De Verenigbare Club zelf ook financiële middelen genereert en dus minder afhankelijk is van subsidies. Dit betreft een samenwerking met Menzis, waarbij mensen uit de bijstand via de minimapolis worden benaderd voor de vrijwilligersmakelaar.

 

9.3 Leidinggeven 

Niveau C

De competentie leidinggeven heb ik met name ontwikkelt door participatie in de COP en het werken in groepsverband in de afgelopen studiejaren. Ik nam altijd vrij snel de leidersrol op mij, omdat ik dacht dat de groep dit nodig had. Ik was, naar mijn idee, degene die richting gaf aan het eindproduct. Tijdens de peer assessments kwam dit ook naar voren en het blijkt dat de groep het als zeer prettig heeft ervaren dat er iemand was die de groep op sleeptouw nam. Ik vind het leuk om de leiding te hebben, maar deze keer vond ik het wel lastig. Vooral omdat er mensen waren die er vaak niet fysiek bij aanwezig konden zijn. Ik houd ervan om iemand recht in de ogen aan te kunnen kijken. Doordat deze situatie anders was, heb ik wat meer ervaring kunnen opdoen in het leidinggeven op afstand.

 

Daarnaast ben ik in mijn huidige bijbaan teamleider in een supermarkt. Hierbij geef ik leiding aan groepen jongeren van 15-25 personen en op zondagen ben ik eindverantwoordelijke voor het hele filiaal. Vooral op coördinerend vlak leer ik hier erg veel van.

​

10. Ontwikkelt, evalueert en adviseert over strategie en beleid omtrent sport en bewegen

10.1 Strategie en beleid

Niveau C

In samenwerking met Op Scherp heeft De Verenigbare Club een creatieve sessie georganiseerd waarbij diverse sportverenigingen uit de stad Groningen waren uitgenodigd. Tijdens deze sessie werden een aantal probleemstellingen benoemd waar op een creatieve en interactieve manier (potentiële) oplossingen voor zijn bedacht. Tijdens deze sessie zijn er een aantal trends en ontwikkelingen aan het licht gekomen, die een probleem kunnen zijn voor de toekomst, maar er zijn ook kansen aan het licht gekomen. Zo is een algemene trend dat de ALV steeds minder goed wordt bezocht. Tijdens deze sessie zijn er ideeën ontstaan om een andere invulling geven aan de ALV. Hier hebben we binnen De Verenigbare Club over gespard en gediscussieerd. Hieruit zijn een aantal ideeën ontstaan voor het ,op een andere manier invullen, van de ALV.

 

Ook tijdens de meedenksessie, georganiseerd door de Provincie Groningen, heb ik veel ontwikkelingen gesignaleerd. Zo blijkt dat veel besturen van sportverenigingen zich meer bezig willen houden met het daadwerkelijk besturen, in plaats van alleen brandjes blussen. Ook heb ik gemerkt dat er heel erg vanuit een beleidsmatige en zelfs bureaucratische manier naar de huidige situatie wordt gekeken. Er werd bijvoorbeeld geopperd dat men binnen de Provincie precies weet wat sportverenigingen willen. Uit mijn eigen ervaring, door gesprekken te voeren met sportverenigingen, blijkt juist dat sportverenigingen zelf vaak niet eens weten wat zij willen.

 

10.2 Adviseren en implementeren

Niveau B/C

Voor het komende seizoen zullen een aantal sportverenigingen, op ons advies, een ALV organiseren in combinatie met een evenement én tijdens de ALV wordt er op een interactieve manier vergaderd, zodat het aantrekkelijker wordt voor de leden om erbij aanwezig te zijn. Op deze manier hebben we geprobeerd de negatieve ontwikkeling te tackelen en een nieuwe impuls te geven aan dit belangrijke orgaan.

 

Deze competentie zal ik tijdens de stage bij FC Groningen en mijn afstuderen verder gaan ontwikkelen, zodat dit volledig op niveau C zit.

​

10.3 Monitoring en evalueren

Niveau B

Een paar dagen na de creatieve sessie, die werd georganiseerd met Op Scherp, zijn we met ons allen bij elkaar gaan zitten om de sessie te evalueren. De doelstellingen die vooraf waren gesteld werden erbij gepakt, en systematisch gekeken of deze doelstellingen behaald zijn.

 

Ook heb ik na elk gesprek met een sportvereniging en/of vrijwilliger een kort evaluatiegesprekje gehouden. Hierin vroeg ik naar hun mening over de werkwijze van De Verenigbare Club en wat zij hieraan gehad hebben. Dezelfde vragen heb ik gesteld aan de mensen die ik heb geïnterviewd. De meeste mensen geven aan dat zij louter positief zijn over de inzet van De Verenigbare Club en in de toekomst graag weer van deze diensten gebruik zouden willen maken. 

​

bottom of page